1. Kırmızı etlerin lezzetli bir hale gelmesi için iyi bir pişirme yöntemi ile hazırlanması gereklidir. Bu kural antrikot et için de geçerlidir. Eğer antrikot ızgara üzerinde pişecekse, orta ısıda alevsiz bir ızgara işinizi görebilir. Her iki yüzeyi kızarana kadar etlerinizi ızgarada tutabilirsiniz.
  2. Pişirme tercihiniz antrikot tavada olacaksa tavanızın cinsi bu konuda ayırt edici olacaktır. Çelik veya döküm tavaları kullanırsanız daha lezzetli sonuçlar alabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika ısınan tavanıza, etlerinizi yerleştirin ve zevkinize göre antrikot mühürleme tekniği ile etinizi pişirin. Etleriniz tavada ne kadar çok uzun kalırsa, mühürleme derecesi o kadar yoğun olacaktır. İyi pişmiş bir et için her iki tarafını da 15 dakika boyunca pişirebilirsiniz.
  3. Antrikot fırında pişmeye de uygun bir ettir. Fırın sıcaklığı 180 derece olduğunda yaklaşık 30 dakikada lezzetli bir antrikot hazırlayabilirsiniz.
  4. Tüm pişirme yöntemlerini lezzetlendiren marine işlemini bütün etlerinizde uygulayabilirsiniz.
  5. Pişirme esnasında etinize bıçak veya çatal temas ettirmemelisiniz. Kesilen etin suyu çıktığında lezzetini kaybedecektir.